Andre cases

Kontakt

Ole Lykke Jensen
Adm. direktør

3D konstruktion og designoptimering for HOWE

3D konstruktion og designoptimering af bord
Kontor- og konferencemøbelvirksomheden HOWE a/s kontaktede DAVINCI for at indgå et samarbejde om videreudvikling af deres eksisterende Tempest Flip-Top bord. HOWEs designere havde udarbejdet et flot og stilrent design, modelleret i 3D, som dog ikke var produktionsklart. Det designmæssige udtryk var fastlagt, men selve konstruktionen opfyldte ikke alle krav med hensyn til styrke og stabilitet.

Kommunikation og sparring
DAVINCIs udviklingsingeniører blev sat på opgaven, hvor kommunikation og sparring var en stor del af opgave, både med HOWEs udviklingsteam, samt eksterne designere. Fra DAVINCIs side blev der lagt vægt på et stabilt og produktionsvenligt produkt, der bevarede det elegante og stilrene design. I prototypefasen stod DAVINCI for fremstilling af funktionsdygtige prototyper, bl.a. ved hjælp af in-house 3D print teknologi. Derudover stod DAVINCI for fremstilling af komponenter ved støbning og bearbejdning.

Resultatet af projektet er et flottere, mere stilrent og funktionelt produkt end tidligere, udviklet inden for den aftalte projektøkonomi. Produktionsprisen er på niveau med tidligere, hvilket skyldes elegante tekniske løsninger, FEA beregninger og procesoptimering.

Tak til HOWE A/S for brug af billedmateriale.

Konceptudvikling

Ved at være på forkant med 3D-print teknologier og faglig ekspertise ønsker vi at styrke vores kompetenceområder og løbende udvikle processer, hvor den nyeste teknologi bliver udnyttet optimalt således, at vi leverer udover det forventede.

Læs mere

Teknologier

Der findes en række forskellige teknologier til at udføre 3D print. Fælles for alle teknologier er, at der produceres et emne direkte fra en 3D fil i .stl format. STL filer kan genereres fra en 3D CAD part eller fra en 3D scanning.

Læs mere

Bestil prøveemner

Hvis du er i tvivl om, hvordan et 3D printet emne ser ud og føles, sender vi gerne et prøveemne til dig pr. post. Du modtager et par eksempler på 3D printede emner udført i forskelligt materiale og med forskellig teknologi, så du kan vurdere overflade, hårdhed, fleksibilitet m.m.

Læs mere