Andre cases

Kontakt

Ole Lykke Jensen
Adm. direktør

CE-mærkning af 3D printet lampe

Fremstilling og CE-mærkning af lampe fra 3XN
Arkitektfirmaet 3XN henvendte sig til DAVINCI med et færdigt design på en ny lampeserie kaldet White Circles. Lampen skulle fremstilles ved hjælp af 3D print og herefter CE-mærkes.

3D print og produktionsoptimering
DAVINCI producerede White Circles i slidstærkt og fleksibelt nylon ved brug af SLS teknologi. Fremstillingsmetoden er blevet optimeret løbende for at sikre rentabel produktion af lampen fremover.

CE-mærkning og teknisk dossier
Som et led i at gøre lampen salgsklar, har DAVINCI stået for CE-mærkning af White Circles. CE-mærkningen bestod rent praktisk i en række forsøg, for at sikre at både enkeltdele og den samlede lampe overholdt alle krav og gældende standarder. Lampen blev blandt andet testet for mekanisk styrke ved hjælp af drop-test og forsøg med ekstraordinær belastning på ledningsaflaster. Herudover blev der lavet termiske forsøg, test af brandbare materialer og omfattende forsøg med fatning og pære. Alle resultater og relevante dokumenter blev til sidst samlet i et teknisk dossier.

I forlængelse af processen med at CE-mærke lampen, udarbejdede DAVINCI også en brugermanual og installationsvejledning.

Konceptudvikling

Ved at være på forkant med 3D-print teknologier og faglig ekspertise ønsker vi at styrke vores kompetenceområder og løbende udvikle processer, hvor den nyeste teknologi bliver udnyttet optimalt således, at vi leverer udover det forventede.

Læs mere

Teknologier

Der findes en række forskellige teknologier til at udføre 3D print. Fælles for alle teknologier er, at der produceres et emne direkte fra en 3D fil i .stl format. STL filer kan genereres fra en 3D CAD part eller fra en 3D scanning.

Læs mere

Bestil prøveemner

Hvis du er i tvivl om, hvordan et 3D printet emne ser ud og føles, sender vi gerne et prøveemne til dig pr. post. Du modtager et par eksempler på 3D printede emner udført i forskelligt materiale og med forskellig teknologi, så du kan vurdere overflade, hårdhed, fleksibilitet m.m.

Læs mere