Andre cases

Kontakt

Konceptudvikling af fadølsanlæg for Micro Matic

DAVINCI udvikler nyt koncept til fadølsanlæg

Micro Matic, der er førende inden for udvikling og produktion af fadølsanlæg, henvendte sig til DAVINCI development med en grov prototype af BEVmate, verdens første fadølsanlæg baseret på en ny og patenteret teknologi. Anlægget eliminerer behovet for rengøring, dyre CO2 flasker og returnering af fustager ved at bruge engangsfustager og -ølslanger i plast. BEVmate sammenpresser fustagen med en kraft på to tons fra en volumen på 20 liter ned til en tynd skal, der kan smides ud i skraldespanden.

Adskillige koncepter i spil

Opgaven med at få Micro Matics oprindelige prototype ændret til et salgbart produkt, krævede 4-5 forskellige koncepter for at finde den mest optimale kombination af funktionalitet, æstetik, kostpris og brugervenlighed. Herudover skulle produktet være enkelt at producere og delene nemme at skille sig af med efter brug.

Optimering af design gav markant vægt- og prisreduktion

Da det endelige koncept lå fast, konstruerede DAVINCI en detaljeret 3D model. Modellen undergik omfattende FEA simuleringer for at optimere designet og minimere materialeforbrug og dermed kostpris. Forløbet omkring produktoptimering resulterede i en halvering af maskinens vægt og en tilsvarende reducering i pris.

3D print i slutfase

Der blev udført to prototype-loops for at finjustere funktionalitet, æstetik og brugerflade. Prototyperne blev bygget med en meget høj andel af 3D printede prototypedele lavet i SLS, der er en hurtig fremstillingsmetode og som giver solide og slidstærke emner. Processen gav effektiv feedback til Micro Matic, som dermed hurtigt kunne igangsætte en pilotserieproduktion af BEVmate, hvori de 3D printede dele indgår.