Andre indlæg

Kontakt

Ole Lykke Jensen
Adm. direktør

Fakkel til skole OL

Samarbejde mellem FGU Trekanten, Skole OL, og DAVINCI 3D A/S i forbindelse med design og fremstilling af faklen til det års Skole OL 2023.

Skole OL er en national sportsbegivenhed under Danmarks Idrætsforbund, der samler skoleelever fra hele Danmark til en uge med sportskonkurrencer og venskab. En vigtig del af ceremonien er faklen, der symboliserer ånden og værdierne bag Skole OL.

Vi modtog en henvendelse fra FGU Trekanten, som ønskede at DAVINCI 3D printede en fakkel ud fra en skitse, fra en af deres elever Mia.

Vores ingeniørteam videreudviklede på designet og konstruerede det op i 3D CAD, således den blev optimeret til produktion. Faklen blev delt i tre dele, den øvre og nedre del af faklen, og kobberskålen.

Hermed kunne vi hurtigt udskifte dele i tilfælde af at faklen skulle gå i stykker. Vi benyttede vores HP-farve printer til produktionen af faklen. Bagefter fik de printede dele kemisk polering for at forbedre slagstyrken, gøre dem mere lækre og glatte i overfladen, for dermed at gøre faklen mere rengøringsvenlig. 

Faklen blev hver dag fra d. 13-16 juni brugt ved åbningsceremonien til Skole OL 2023. Vi hos DAVINCI 3D A/S har været stolte af samarbejdet med FGU Trekanten og Skole OL, og faklen vil blive husket som et unikt symbol for dette års Skole OL 2023.

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik deltog i åbningsceremonien onsdag d. 14. juni.

Konceptudvikling

Ved at være på forkant med 3D-print teknologier og faglig ekspertise ønsker vi at styrke vores kompetenceområder og løbende udvikle processer, hvor den nyeste teknologi bliver udnyttet optimalt således, at vi leverer udover det forventede.

Læs mere

Teknologier

Der findes en række forskellige teknologier til at udføre 3D print. Fælles for alle teknologier er, at der produceres et emne direkte fra en 3D fil i .stl format. STL filer kan genereres fra en 3D CAD part eller fra en 3D scanning.

Læs mere

Bestil prøveemner

Hvis du er i tvivl om, hvordan et 3D printet emne ser ud og føles, sender vi gerne et prøveemne til dig pr. post. Du modtager et par eksempler på 3D printede emner udført i forskelligt materiale og med forskellig teknologi, så du kan vurdere overflade, hårdhed, fleksibilitet m.m.

Læs mere