Andre cases

Kontakt

Rapid Manufacturing til bycykler i Odense

Rapid Manufacturing til bycykler i Odense
DAVINCI har samarbejdet med A/S Kurt Hansen Projekt, der havde fået til opgave at udvikle og fremstille et nyt bycykel system til Odense. Systemet gør det muligt at leje cykler, ved brug af mobiltelefonen ved at taste en kode, der låser op for den tilhørende cykel. I den forbindelse havde de brug for et kompleks plastemne til indkapsling af datastyringen.

Man forsøgte i første omgang at anvende standard plastkabinetter, der viste sig at være for kraftige. Dette resulterede i, at signalet havde svært ved at trænge igennem og derved ikke kunne overholde kriterierne. Da stykantallet ikke var mere end 280, ville traditionel fremstilling af et nyudviklet kabinet blive for dyrt. Rapid Manufacturing var således en oplagt fremstillingsmetode.

3D print til produktion af slutprodukt
A/S Kurt Hansen Projekt har gennem mange år anvendt Rapid Prototyping i deres normale udviklingsforløb og kendte derfor til de muligheder, som 3D print giver. De valgte i samarbejde med DAVINCI at arbejde på en løsning, hvor der kunne 3D printes 280 emner i SLS. Med SLS teknologien og samarbejdet med DAVINCI, lykkedes det for A/S Kurt Hansen Projekt at fremstille et meget komplekst plastemne, der opfyldte samtlige krav og gav problemfri datastyring.