Andre cases

Kontakt

Ole Lykke Jensen
Adm. direktør

Rapid Manufacturing til bycykler i Odense

Rapid Manufacturing til bycykler i Odense
DAVINCI har samarbejdet med A/S Kurt Hansen Projekt, der havde fået til opgave at udvikle og fremstille et nyt bycykel system til Odense. Systemet gør det muligt at leje cykler, ved brug af mobiltelefonen ved at taste en kode, der låser op for den tilhørende cykel. I den forbindelse havde de brug for et kompleks plastemne til indkapsling af datastyringen.

Man forsøgte i første omgang at anvende standard plastkabinetter, der viste sig at være for kraftige. Dette resulterede i, at signalet havde svært ved at trænge igennem og derved ikke kunne overholde kriterierne. Da stykantallet ikke var mere end 280, ville traditionel fremstilling af et nyudviklet kabinet blive for dyrt. Rapid Manufacturing var således en oplagt fremstillingsmetode.

3D print til produktion af slutprodukt
A/S Kurt Hansen Projekt har gennem mange år anvendt Rapid Prototyping i deres normale udviklingsforløb og kendte derfor til de muligheder, som 3D print giver. De valgte i samarbejde med DAVINCI at arbejde på en løsning, hvor der kunne 3D printes 280 emner i SLS. Med SLS teknologien og samarbejdet med DAVINCI, lykkedes det for A/S Kurt Hansen Projekt at fremstille et meget komplekst plastemne, der opfyldte samtlige krav og gav problemfri datastyring.

Konceptudvikling

Ved at være på forkant med 3D-print teknologier og faglig ekspertise ønsker vi at styrke vores kompetenceområder og løbende udvikle processer, hvor den nyeste teknologi bliver udnyttet optimalt således, at vi leverer udover det forventede.

Læs mere

Teknologier

Der findes en række forskellige teknologier til at udføre 3D print. Fælles for alle teknologier er, at der produceres et emne direkte fra en 3D fil i .stl format. STL filer kan genereres fra en 3D CAD part eller fra en 3D scanning.

Læs mere

Bestil prøveemner

Hvis du er i tvivl om, hvordan et 3D printet emne ser ud og føles, sender vi gerne et prøveemne til dig pr. post. Du modtager et par eksempler på 3D printede emner udført i forskelligt materiale og med forskellig teknologi, så du kan vurdere overflade, hårdhed, fleksibilitet m.m.

Læs mere