Andre cases

Kontakt

Ole Lykke Jensen
Adm. direktør

Andritz træpillepresser

Udvikling og optimering af træpillepresser for Andritz Feed og Biofuel

Andritz Group udvikler og producerer produktionsudstyr til en bred vifte af industrier, heriblandt maskiner til biomasseproduktion. DAVINCI har moderniseret, gentænkt og udviklet en ny træpillepresser for Andritz Feed og Biofuel.

Nem transport af biomasse

Formålet med træpillepresseren er at presse fiberholdigt materiale til brændselspiller og dermed reducere volumen under fragt fra produktionssted til kraftværk. Hermed kan store mængder biomasse lettere fragtes rundt mellem verdensdele.

Mere effekt, mere energieffektiv

Den oprindelige maskine var 30 år gammel og ikke længere tidssvarende. Maskinen havde for lille kapacitet, og Andritz ønskede derfor en større og mere effektiv pillepresser. DAVINCIs ingeniører gentænkte det oprindelige koncept og udviklede et nyt produkt med dobbelte så stor effekt og som var 25% mere energieffektiv.

Opgaven bestod i design, dimensionering og 3D konstruktion af de store støbte og bearbejdede dele, der tilsammen udgør den komplette maskine. Udviklingsforløbet resulterede desuden i tre patentansøgninger relateret til den nye pillepresser.

Konceptudvikling

Ved at være på forkant med 3D-print teknologier og faglig ekspertise ønsker vi at styrke vores kompetenceområder og løbende udvikle processer, hvor den nyeste teknologi bliver udnyttet optimalt således, at vi leverer udover det forventede.

Læs mere

Teknologier

Der findes en række forskellige teknologier til at udføre 3D print. Fælles for alle teknologier er, at der produceres et emne direkte fra en 3D fil i .stl format. STL filer kan genereres fra en 3D CAD part eller fra en 3D scanning.

Læs mere

Bestil prøveemner

Hvis du er i tvivl om, hvordan et 3D printet emne ser ud og føles, sender vi gerne et prøveemne til dig pr. post. Du modtager et par eksempler på 3D printede emner udført i forskelligt materiale og med forskellig teknologi, så du kan vurdere overflade, hårdhed, fleksibilitet m.m.

Læs mere