Andre cases

Kontakt

Andritz træpillepresser

Udvikling og optimering af træpillepresser for Andritz Feed og Biofuel

Andritz Group udvikler og producerer produktionsudstyr til en bred vifte af industrier, heriblandt maskiner til biomasseproduktion. DAVINCI har moderniseret, gentænkt og udviklet en ny træpillepresser for Andritz Feed og Biofuel.

Nem transport af biomasse

Formålet med træpillepresseren er at presse fiberholdigt materiale til brændselspiller og dermed reducere volumen under fragt fra produktionssted til kraftværk. Hermed kan store mængder biomasse lettere fragtes rundt mellem verdensdele.

Mere effekt, mere energieffektiv

Den oprindelige maskine var 30 år gammel og ikke længere tidssvarende. Maskinen havde for lille kapacitet, og Andritz ønskede derfor en større og mere effektiv pillepresser. DAVINCIs ingeniører gentænkte det oprindelige koncept og udviklede et nyt produkt med dobbelte så stor effekt og som var 25% mere energieffektiv.

Opgaven bestod i design, dimensionering og 3D konstruktion af de store støbte og bearbejdede dele, der tilsammen udgør den komplette maskine. Udviklingsforløbet resulterede desuden i tre patentansøgninger relateret til den nye pillepresser.