Andre nyheder

Kontakt

DAVINCI har leveret og installeret de første HP Jet Fusion 3D printere i Danmark

DAVINCI development A/S er dansk forhandler af HP’s nye, yderst effektive 3D printer. Med denne banebrydende teknologi kan man 3D printe både prototyper og færdige produktionsemner i større serier, hurtigere og billigere end nogensinde før.

I august leverede og installerede DAVINCI den første HP Jet Fusion 3D printer til Danfoss A/S, som har valgt at placere printeren i deres højteknologiske ADM center i Nordborg. Werner Stapela, Global Head of Additive Design & Manufacturing ved Danfoss, fortæller:

HP 4200 giver os endnu en AM teknologi i vores ADM kompetencecenter, og i dette tilfælde ikke kun til prototyper og værktøjer, men også for en tidlig stigning i mindre produktioner af plast emner. Vi mener også at det nuværende, snævre materialeudvalg (PA 12) vil udvides hurtigt, grundet HP’s tilgang til materialet med en åben platform, og at et bredere spektrum af materialer vil fremkomme i slutningen af 2017 og i 2018.”

Werner Stapela, Global Head of Additive Design & Manufacturing ved Danfoss

Ole Lykke Jensen, Adm. Direktør hos DAVINCI development A/S, udtaler at ”DAVINCI blev dansk forhandler af HP’s 3D printere i maj måned og har arbejdet på højtryk for at få folk uddannet på alle fronter indenfor HP’s nye 3D print teknologi. Vi fik installeret vores demo maskine i Billund i uge 30 og installerede den første slutbruger maskine hos en kunde i uge 31. At det blev Danfoss, der blev den første slutkunde i Danmark, som investerede i HP’s helt nye 3D print teknologi, overrasker mig på ingen måde. Danfoss er en af Danmarks absolut førende højteknologiske virksomheder, som ofte går i front og viser vejen. Med investeringen i HP Multi Jet Fusion 3D print teknologien, har Danfoss taget et kæmpe skridt indenfor 3D print, som styrker virksomhedens muligheder for at udvikle produkter hurtigere og bedre end nogensinde før. Vejen til at producere færdige produktionsemner i større serier via 3D print, er nu åbnet for Danfoss.”

Adm. Direktør, Ole Lykke Jensen (højre), and Product / Account Manager, 3D Print, Søren Ølholm Larsen (venstre)

Den nye HP Jet Fusion 3D printer producerer emner af højeste kvalitet, og op til 10 gange hurtigere end eksisterende 3D print systemer. Det er på nuværende tidspunkt allerede muligt at opnå besparelser på op til 50%, sammenlignet med den direkte konkurrerende SLS teknologi, som i dag er en af de mest anvendte 3D print teknologier.

HP’s Multi Jet Fusion 3D teknologi baner vejen for nogle hidtil usete muligheder på materialesiden. Teknologien gør det muligt i fremtiden, at udvikle materialer med elektriske egenskaber, transparens, forskellige stivheder, overfladestrukturer og med multifarver, samt en kombination af disse egenskaber. Hvor 3D print hidtil oftest har været anvendt til prototyper, skuemodeller og produktion af små seriestørrelser, rykker HP’s Jet Fusion 3D printer markant ved anvendelsesmulighederne for 3D print, i form af størrelsen på produktionsserier, der bliver økonomisk rentable at producere via 3D print.

Klik her for mere info