Andre nyheder

Kontakt

DAVINCI 3D A/S investerer i den nyeste fremstillingsteknologi

DAVINCI 3D bliver den første fuldskala 3D-print virksomhed, der tilbyder sprøjtestøbte emner via Freeform Injection Molding platformen fra AddiFab.

Investering i et Freeform Injection Molding system (FIM) understøtter DAVINCI 3D’s planer om at kunne levere både 3D-printede og sprøjtestøbte komponenter i form af prototyper eller produktionsemner i relevante seriestørrelser. DAVINCI 3D er en af ​​Skandinaviens største og mest erfarne udbydere af 3D-print ydelser. Udover at levere 3D-printede emner, fremstillet via en bred vifte af professionelle 3D-print teknologier, er virksomheden også både bruger og forhandler af HP’s 3D-printere.

At bevæge sig i retning af sprøjtestøbning er et længe ønsket og velovervejet træk. DAVINCI 3D har i ganske lang tid haft et ønske om at bringe muligheden for sprøjtestøbning på bordet, når der drøftes løsninger til fremstilling af både prototyper og de endelige emner med kunderne. Ole Lykke Jensen (ejer af DAVINCI 3D) forklarer investeringen således:

”Kunderne er fuldt ud tilfredse med vores tjenester inden for 3D-print, og det er et område som vi fortsat vil udvikle. De 3D-printede komponenter anvendes bl.a. som skuemodeller og til indledende funktions- og montagetests, men vi bliver ofte mødt med ønsket om at emnerne fremstilles i et af de specifikke sprøjtestøbematerialer, og med strukturelle krav, som kun kan opnås ved sprøjtestøbning. Dette tilbyder vi nu med den nye Freeform Injection Molding teknologi, som allerede understøtter tusindvis af velkendte sprøjtestøbematerialer. Ved at tilføje FIM til vores teknologiportefølje bliver vi i stand til at levere komponenter i det ønskede materiale, produceret via en skalérbar teknologi baseret på sprøjtestøbning, mens vi stadig drager fordel af korte leveringstider, lave startomkostninger og designfrihed, kendt fra 3D-print processerne”.

DAVINCI 3D vil, udover prototyper, også være i stand til at tilbyde sprøjtestøbte emner i form af opstartsproduktion i små seriestørrelser, samt andre applikationer med lavt volumen som f.eks. reservedele, special tilpassede emner, og emner som grundet designet normalt ikke kan sprøjtestøbes. Ved disse produktionsformer er FIM-teknologien sandsynligvis en af ​​de mest risikoreducerende metoder overhovedet, da up-front investeringen i sprøjtestøbeværktøjer kan være både omkostningstunge og tidskrævende. Via FIM får DAVINCI 3D’s kunder mulighed for at teste deres produkter på markedet, samt for hurtigt at iterere på komponenter i det endelige materiale og den endelige proces, men uden at skulle foretage en stor investering i selve sprøjtestøbeværktøjet.

Freeform Injection Molding teknologien er baseret på 3D-printede formindsatse til sprøjtestøbeværktøjer.

Processen er ganske enkel at forklare; først 3D-printes formindsatsen i en af ​​de specielle AddiFab resiner, derefter indsprøjtes materialet i den 3D-printede formindsats via standard sprøjtestøbning, og til sidst opløses formindsatsen. Det komplette FIM-system er nu installeret hos DAVINCI 3D og klar til drift.

Ole L. Jensen fortsætter:

”I de kommende uger uddannes vi af AddiFab’s teknikere, og vi starter de første projekter op. Vi har en lille sprøjtestøbemaskine klar, og flere vil blive installeret, så snart vi har fået de første erfaringer. Den store mængde viden om 3D-print der allerede findes i vores virksomhed, er selvfølgelig en fordel, både når man designer formindsatser for 3D-print, og når man betjener AddiFab udstyret. Flere af vores medarbejdere – inklusive mig selv – har en baggrund indenfor design og/eller produktion af sprøjtestøbte komponenter. Vi er klar til at modtage de forespørgsler, som vores kunder fra enhver branche måtte have til denne nye FIM-teknologi, og vi er snart klar til også at levere FIM producerede komponenter ”.

Foto: Ole ved installeret FIM system