Andre cases

Kontakt

Ole Lykke Jensen
Adm. direktør

Uanede muligheder med 3D print

3D print af fremtidens insekt foderkasse
Store emner i 1:1 Ja – Det kan sagtens lade sig gøre. Vi har netop leveret en spændende opgave for SKOV A/S.

Vi har tidligere hjulpet SKOV A/S med 3D print opgaver. Vi fik denne gang til opgave at printe puppekasser i 1:1.

Puppekasserne måler 600 x 400 x 200 mm. Hvilket er større, end hvad der normalt er muligt at printe i et stykke, så opgaven skulle en ekstra tur på tegnebrættet. Løsningen blev at dele puppekassen op i mindre enheder, som efterfølgende blev limet sammen til det færdige resultat.

Til opgaven var valgt SLS-3D print, da det er både stærkt og fleksibelt. Samtidig er det prismæssigt
attraktivt.

SKOV A/S er en, international virksomhed, der er førende inden for staldinventar, og nu også indenfor inventar for insekt-farming.
Vi snakker larver i størrelses ordenen 100 tons om dagen, der bliver lagt af soldater fluen som huses i puppekassen(Se billede).
Det er en ny måde at tænke produktion af foder, og så er det godt for miljøet, sammenlignet med traditionelt foder fremstilling.

Business development manager, Lars-Henrik Lau Heckmann, der er daglig leder på projektet, har arbejdet med insektfarming til foder siden 2014. Udtaler: ”… I anden halvdel af 2023 står vores første store referenceprojekt klar hos Enorm BioFactory i Flemming, Danmark.
Vi har valgt at bruge DAVINCI 3D, i udviklingsfasen, fordi de er fleksible og hurtige med leveringen, og vi ved altid, at det de leverer er i orden. Denne form for samarbejdspartner er nødvendig for os, således at vi kan sikre hurtig fremdrift i vores udvikling af nye teknologier til fremtidens foder og fødevareproduktion.

Konceptudvikling

Ved at være på forkant med 3D-print teknologier og faglig ekspertise ønsker vi at styrke vores kompetenceområder og løbende udvikle processer, hvor den nyeste teknologi bliver udnyttet optimalt således, at vi leverer udover det forventede.

Læs mere

Teknologier

Der findes en række forskellige teknologier til at udføre 3D print. Fælles for alle teknologier er, at der produceres et emne direkte fra en 3D fil i .stl format. STL filer kan genereres fra en 3D CAD part eller fra en 3D scanning.

Læs mere

Bestil prøveemner

Hvis du er i tvivl om, hvordan et 3D printet emne ser ud og føles, sender vi gerne et prøveemne til dig pr. post. Du modtager et par eksempler på 3D printede emner udført i forskelligt materiale og med forskellig teknologi, så du kan vurdere overflade, hårdhed, fleksibilitet m.m.

Læs mere