3D Print

Kontakt

Helle Jensen

3D print ordrer
Bogholder

FDM

FDM (Fused Deposition Modeling) teknologien skaber emner i stærk ABS plast og er ideel til funktionsmodeller, hvor design og funktionalitet som snap og mekanismer skal testes. Materialet er slidstærkt, kan slibes, males og kan leveres i farverne Ivory, hvid, sort, grå, rød, blå, olivengrøn, orange og gul. Kan med fordel bruges i færdige produkter (rapid manufacturing).

Sådan 3D printes i FDM
3D print ved hjælp af FDM er en varm proces, hvor man lag-for-lag opvarmer og ekstrudere thermoplast i en streng som hærder øjeblikkeligt når det rammer det underliggende lag.

Platformen hvorpå emnet printes, sænkes efter hvert lag, for derved at gøre plads til næste lag, sådan fortsætter det til emnet er færdigt. Størrelsen som kan printes bestemmes af maskinens størrelse, som varierer fra model til model.

FDM har en række fordele

  • ABS-materiale – som ABS-termoplast, der bruges til sprøjtestøbning.
  • Billige modeller (afhængigt af antal, sammenlignet med SLS)
  • Fleksibelt og stærkt
  • Hurtigere end SLA og SLS
 

Konceptudvikling

Ved at være på forkant med 3D-print teknologier og faglig ekspertise ønsker vi at styrke vores kompetenceområder og løbende udvikle processer, hvor den nyeste teknologi bliver udnyttet optimalt således, at vi leverer udover det forventede.

Læs mere

Teknologier

Der findes en række forskellige teknologier til at udføre 3D print. Fælles for alle teknologier er, at der produceres et emne direkte fra en 3D fil i .stl format. STL filer kan genereres fra en 3D CAD part eller fra en 3D scanning.

Læs mere

Bestil prøveemner

Hvis du er i tvivl om, hvordan et 3D printet emne ser ud og føles, sender vi gerne et prøveemne til dig pr. post. Du modtager et par eksempler på 3D printede emner udført i forskelligt materiale og med forskellig teknologi, så du kan vurdere overflade, hårdhed, fleksibilitet m.m.

Læs mere