3D Print

Kontakt

Helle Jensen

3D print ordrer
Bogholder

SLA

SLA (STEREOLITHOGRAPHY APPARATUS) teknologien er ideel til emner med små og meget fine detaljer. Den kan anvendes til funktionsmodeller, hvor design og detaljerede mekanismer skal testes. DAVINCI leverer SLA emner i tre forskellige materialer; Somos WaterShed XC, der er transparent og minder om ABS, og Accura 25, som er hvidt og gennemfarvet og minder om PP og Accura Xtreme, som er grå, stærkt og minder om Polypropylen og ABS. Materialerne har en flot overflade og kan lakeres.

Sådan 3D printes i SLA
3D print ved hjælp af SLA er en kold proces, hvor UV laser lys føres over et kar med photopolymerisk væske, der hærder, hvor strålen rammer. Væskekaret indeholder en byggeplade, der sænkes en lagtykkelse efter et lag væske er hærdet, og processen fortsættes indtil de ønskede 3D emner er blevet skabt. Efter hver hærdeproces køres en sweeper over karet for at sikre en jævn fordeling af den højviskose photopolymervæske.

Når processen er færdig, kører byggepladen op og drypper af. Herefter renses emnerne og hærdes til sidst i stærkt UV lys.

SLA har en række fordele

  • Bedste teknologi ved små tolerancer
  • Meget små detaljer
  • Mulighed for transparent materiale